RADMANOVIĆ

Abbas nije dobio potporu za samoproglašenje države

radmanovic
VL FOTO
17.08.2011.
u 12:53

On je istakao da se o takvim političkim pitanjima opredjeljuje u skladu sa stavovima EU

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske izjavio je danas da je od njega predsjednik Palestinske uprave Mahmoud Abbas dobio podršku za mir, ali da to ne znači da je to podrška za jednostrano samoproglašenje države.

- To sam na određen način rekao na sastanku. Abbas je bio u radnoj posjeti BiH i u tim situacijama nije ni predviđeno da Predsjedništvo BiH odlučuje o priznanju ili nepriznanju neke države", rekao je Radmanović novinarima u Banjoj Luci.

On je istakao da se o takvim političkim pitanjima opredjeljuje u skladu sa stavovima EU.

Radmanović je naglasio da je Abbasa informirao da EU nije jedinstvena kada je riječ o proglašenju palestinske države.

"Ovakve odluke na sjednicama Predsjedništva BiH donose se konsenzusom i tu nema nikakve dileme. Svi predstavnici iz RS u institucijama BiH su za mir", rekao je Radmanović, napomenuvši da je vrlo opasno podržati jednostrano priznanje određene zemlje ako nema dogovora sukobljenih strana.

On je ponovio da se u BiH mora voditi računa kada su u pitanju jednostrana priznanja određenih zemalja.

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
05:41 18.08.2011.

ne razumimhrvatsku politiku.. do jucer ovaj je nosija sajkacu i puca.. danas vlasti suradjivaju sa zlocincima preko une.. di je kraj budalestinama..Vukovar srebrenica--- genocid i zlocin na nevinom narodom,, pocinili su isti kao i ovaj na fatki kreten

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?