DJELO ENTUZIJASTA

3D šetnja kroz Mostar

Technobohemian
Foto: Technobohemian press office
1/2
22.12.2010.
u 14:22

Jedan od modelara Vinko Azinović, trenutno je Google odobrio oko stotinu modela, koji se prema fotografijama vjerno prikazuju, a cilj je da svojom fotorealističnošću privuku poglede turista preko Interneta.

Sigurno niste znali da je Mostar nakon Beograda jedini grad u široj regiji s preko 100 unošenih virtualnih objekata u Google Earth.

Ovaj servis koji dnevno prema službenoj statistici posjeti preko 400 milijuna posjetitelja osim 2D mape grada, nudi mogućnost virtualnog posjeta bilo kojem gradu.

Iako je to na zapadu unosan i plaćen posao koji rade posebni studiji, nekoliko entuzijasta kod nas laganim korakom postavljaju neke nove standarde kad je promocija grada na Neretvi u pitanju.

Kako je za portal www.bljesak.info rekao jedan od modelara Vinko Azinović, trenutno je Google odobrio oko stotinu modela, koji se prema fotografijama vjerno prikazuju, a cilj je da svojom fotorealističnošću privuku poglede turista preko Interneta.


Osim modela poslovno-stambenih objekata, tu su i uneseni kulturni i povijesni spomenici i vjerski objekti. Osim Azinovića, najviše odobrenih modela ima i Marin Milićević.


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?