kraj suđenja

150 godina zatvora šestorki za ubojstvo Pukanića i Franjića

\'24.02.2010.,Zagreb - Zupanijski sud.Sudjenje u slucaju ubojstva \'Pukanic\'.Optuzeni Robert Matanic Photo: POOL/PIXSELL\'
Foto: POOL/PIXSELL
1/6
03.11.2010.
u 10:09

Novinski nakladnik Ivo Pukanić ubijen je u detonaciji u središtu grada 23. listopada 2008. godine. Kao kolateralna žrtva napada pao je njegov blizak suradnik Niko Franjić

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Ivane Kršul izreklo je jutros presudu optuženima za likvidaciju Ive Pukanića i njegova bliskog suradnika Nike Franjića koji su život izgubili u eksploziji u središtu Zagreba  23. listopada 2008. godine.

Robert Matanić, Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović proglašeni su krivima.

>>Devet mjeseci suđenja, naručitelj ostao - nepoznat

Maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zatvora sud je izrekao Željku Milovanoviću, kojemu se u Zagrebu sudilo u odsutnosti. Bivšem pripadniku zloglasnih Crvenih beretki za Pukanićevu smrt sudi se i u Beogradu.

Robert Matanić, prema optužnici, zadužen za provedbu cijele “operacije”, nepravomoćno je osuđen na 33 godine zatvora.

30 godina zatvora sud je odredio Bojanu Guduriću koji je, prema optužnici, bio zadužen za rezervnu varijantu ubojstva – snajperom, na kojem je nađen njegov DNK.

Luka Matanić, Robertov bratić, koji je prema optužnici pratio Pukanića, dovezao motor Milovanoviću na dan ubojstva te Milovanovića i Gudurića poslije likvidacije odvezao iz grada osuđen je na 16 godina zatvora. Amir Mafalani prema optužnici sudjelovao je u praćenju Pukanića i nabavljao opremu za praćenje te je fotografirao Pukanića, a osuđen je na 16 godina zatvora.

Slobodan Đurović, kum Sretena Jocića (kojemu se za Pukanićevo ubojstvo sudi u Beogradu), prema optužnici bio je spona između Jocića i ostalih optuženika, osuđen je danas na 15 godina zatvora.

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije