Pronašla ga supruga

Zvonko Bušić počinio samoubojstvo

'15.01.2011., Zagreb - U crkvi Svetoga Marka na Markovu trgu odrzana sveta misa za hrvatske branitelje . Zvonko Busic sa suprugom .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/3
01.09.2013.
u 10:28

Iz kruga obitelji Večernjem listu je potvrđeno da se u Rovanjskoj pored Zadra ubio Zvonimir Bušić.

Iz kruga obitelji Večernjem listu je potvrđeno da se ubio Zvonko Bušić. ubio se navodno hicem iz pištolja u svojoj kući u Rovanjskoj u šest sati ujutro. Njegova supruga je kako doznajemo iz policijskih izvora oko 6 sati ujutro nešto čula, no nije shvatila da je to pucanj. Oko 7 sati ga je pronašla u kupatilu.

- Najvjerojatije je preminuo na licu mjesta. Hitna je mogla samo konstatirati smrt i nije mu se moglo pomoći kad su došli oko 7 sati, rekli su nam naši izvori. Policija obavlja očevid.

Doznajemo da je jučer bio u Udbini povodom proslave Dana hrvatskih mučenika te da ništa nije upučivalo na to da bi se oduzeo život. Motivi koji su ga naveli na ovakav čin su potpuna nepoznanica.

Zvonko Bušić je najpoznatiji hrvatski emigrant, koji je u američkom zatvoru odležao 32 godine zbog pogibije policajca i otmice aviona kojom je htio upozoriti svijet na položaj Hrvatske u Jugoslaviji. U Hrvatsku se vratio u srpnju 2008. godine. da bi se 2010. politički aktivirao u sranci  HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić.

Na web stranicama svog 'Hrvatskog plamena' u kolovozu 2011. objavio je da se povlači iz sudjelovanja u hrvatskoj politici. Rekao je da nije uspio u naumu ujedinjavanja domoljuba i izgradnje politički relevantne fronte.

– Povlačim se iz hrvatskog političkog života jer ne želim ni na koji način doprinijeti daljnjem usitnjavanju domoljubnih političkih snaga u Hrvatskoj,  rekao je tada Bušić.

Uskoro opširnije...

>> SFRJ zbog Bušića optužila SAD za antijugoslavensku kampanju

>> Bušić: Da je Tuđman živ, on ne bi izručio Gotovinu Haagu

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?