nakon sporazuma s EUROPOL-om

Zvizdić: BiH postala dijelom europskog sigurnosnog sustava

zvizdic
01.09.2016.
u 12:47

Predsjedatelj Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić izjavio je danas da je BiH potpisivanjem Sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji s EUROPOL-om postala i suštinski dio europskog policijskog i sigurnosnog sustava. 

- Ovim činom smo napravili veliki korak na putu europskih integracija i realizirali još jednu obvezu iz Reformske agende kojom smo trajno osigurali institucionalno jačanje u borbi protiv organiziranog kriminala - rekao je Zvizdić.

Dodao je da će sporazum s EUROPOL-om osigurati da na kvalitetniji i efikasniji način damo puni doprinos ukupnoj europskoj siguranosti, a zauzvrat, Bosna i Hercegovina će dobiti na raspolaganje sve kapacitete koji će pomoći sigurnosnom sektoru u zaštiti građana naše države.

- Uz davanje pune podrške ovom sporazumu, uvjeren sam da će iskustvo EUROPOL-a i bosanskohercegovačkih sigurnosnih agencija biti u obostranom interesu i da će doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma i svih oblika organiziranog kriminala, naveo je Zvizdić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije