Nogomet: 1. liga FBiH

Zvijezda zasjela na vrh ljestvice - Metalleghe “miniran” na Babovcu

02.05.2016.
u 10:00

Metalleghe je još jesenas osjetio kako je Sloga tvrd orah jer mu je na Mračaju otela bod (0:0). I na Babovcu su bodovi podijeljeni (1:1)

U najavi 24. kola napisali smo da “Metalleghe i Zvijezda putuju u goste po lake bodove” i bili u pravu samo 50 posto. Zvijezda je u Sanskom Mostu naišla na “kamilični otpor” Podgrmeča i slavila 6:1 pogocima Šerbečića, Isanovića, Dudića 2 i Duvnjaka 2. Domaćini su tek u 87. minuti ublažili katastrofu pogotkom Paunovića.

Metalleghe je još jesenas osjetio kako je Sloga tvrd orah, jer mu je na Mračaju otela bod (0:0). I na Babovcu su bodovi podijeljeni (1:1).

Ljubušaci su poveli pogotkom Galića, Jajčani izjednačili preko Pljevljaka. Metalleghe je prepustio vrh ljestvice Zvijezdi.

No, rano je reći da su Gradačačani već prvaci, jer do kraja prvenstva u igri je još velikih osamnaest bodova. Dva su susreta završila bez pogodaka. U Rodoču su miroljubivi i pucački neraspoloženi bili (već) ispali Branitelj i još uvijek nesigurni Gošk.

Drugi 0:0 ishod dogodio se u Gračanici između Bratstva i Goražda. Bratstvo je tako (čini se definitivno) ispalo iz utrke za naslov, a bod Goraždu puno znači u borbi za spas od ispadanja.

U Orašju je Novi Travnik poveo preko prvog topnika prvenstva Gavrića, ali su onda labudovi “raširili krila” i okrenuli rezultat pogocima Maskaljevića i Tanturovskog 2.

No, čini se kako im je vlak za put u Premijer ligu davno pobjegao. Budućnost je minimalnim 1:0 svladala Čapljinu (Jaranović). Jedinstvo je “bijes” zbog slabih rezultata proljetos iskalilo na Bosni (3:0).

Po pogodak su zabili Samardžić, Delić i Muminović. U Kaknju je Rudar slavio protiv Radničkog 3:1. Gosti iz Lukavca poveli su preko Suljića, Kakanjci okrenuli preko Kulovića, Salkovića i Delića.

POREDAK: Zvijezda 47, Metalleghe 46, Orašje i Budućnost 40, Bratstvo 39, Bosna 38, Čapljina 37, Gošk 35, Goražde 33, Rudar 32, Radnički 30, Novi Travnik 29, Jedinstvo 28, Branitelj 21, Podgrmeč 20, Sloga 18 bodova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije