Vijeće ministara imenovalo čelnike državnih policijskih agencija

Zoran Galić novi ravnatelj Granične policije

galić
Foto: VL FOTO
17.04.2014.
u 09:15

Za zamjenika ravnatelja Granične policije Vijeće ministara imenovalo je Zijada Srabovića, a za zamjenika ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Đuru Kneževića

Vijeće ministara BiH imenovalo je jučer nove čelnike policijskih agencija na državnoj razini. Podršku su dobili prvorangirani kandidati koje je predložio ministar sigurnosti Fahrudin Radončić s liste Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH.

Novi ravnatelj

Za novog ravnatelja Granične policije BiH imenovan je Zoran Galić, dosadašnji policijski ravnatelj u Zapadnohercegovačkoj županiji. Za zamjenika ravnatelja Granične policije Vijeće ministara imenovalo je Zijada Srabovića, a za zamjenika ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Đuru Kneževića. Mirsad Vilić imenovan je na poziciju ravnatelja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dok su na dvije pozicije zamjenika ravnatelja Direkcije postavljeni Uroš Pena i Mile Jurić. Vijeće je istodobno donijelo odluke o razrješenju dosadašnjih ravnatelja i zamjenika ravnatelja kojima je nedavno istekao mandat. Zadužen je Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH da, u suradnji s Ministarstvom sigurnosti, izradi akte o imenovanjima, kao i akte o razrješenju dosadašnjih čelnika policijskih agencija. Usvojen je i zaključak da se prilikom imenovanja rukovoditelja u svim policijskim agencijama vodi računa o nacionalnom balansu te obvezuje sve ravnatelje da prilikom imenovanja rukovodećeg kadra, sukladno Ustavu BiH, poštuju isti princip. Na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara donesena je odluka kojom se zadužuje Službu za zajedničke poslove institucija BiH da odmah, na privremenoj osnovi, pruži usluge ugostiteljstva (rad bifea) i održavanja čistoće u zgradi Predsjedništva BiH za institucije BiH, dok sve federalne institucije napuštaju prostor zgrade Predsjedništva, nakon čega će Vijeće ministara BiH donijeti konačnu odluku o mogućnostima financiranja troškova potrebnih za rad Službe u zgradi Predsjedništva.

Izbori za EU parlament

Dana je suglasnost za glasovanje državljana Republike Hrvatske na teritoriju Bosne i Hercegovine, na izborima za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja ove godine. Hrvatski državljani mogu glasovati na 14 biračkih mjesta od sedam do 19 sati u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u BiH. Vijeće je utvrdilo i prijedlog sporazuma o grantu IPA EK između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u vrijednosti od 4,750.000 eura. Cilj projekta je daljnje jačanje kapaciteta lokalnih komunalnih poduzeća za smanjenje zagađenja Neretve iz komunalnih izvora preko izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?