Dolazak pape u BiH

Zbog pape visoke mjere sigurnosti, prate se društvene mreže

dragan_mirsad
Foto: Press služba
14.05.2015.
u 17:46

Pripreme za posjet pape Franje Sarajevu idu prema planu. Na Koševu se očekuje veliki broj ljudi, s obzirom da će misa biti održana na tom prostoru

U Sarajevu je danas održana konferenciju za medije povodom posjete pape Franje BiH 6. lipnja.
Član Predsjedništva BiH Dragan Čović i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić obratili su se medijima.

Pripreme za posjet pape Franje Sarajevu idu prema planu. Na Koševu se očekuje veliki broj ljudi, s obzirom da će misa biti održana na tom prostoru.
"Dvadeset dana je pred dolazak pape i mi smo spremni. Postoje dvojbe oko sigurnosti, ali mi smo sve aspekte uključili i sve je pod kontrolom. Najzahtjevnija će biti misa na Koševu jer se očekuje 70 - 80 tisuća ljudi", rekao je Dragan Čović.

"Već nekoliko mjeseci traju pripreme za dolazak pape. Izvršili smo obilazak trase kretanja sa agencijama iz Vatikana. Naše sigurnosne agencije su u potpunosti obučene za ovakav događaj", izjavio je Mirsad Vilić.

"Ovo je jedinstvena prilika da poboljšamo imidž naše države, mi to zaslužujemo", dodao je.

Vilić je rekao da su poduzete sve mjere za zaštitu ljudi i države. Na sam dan posjete, bit će specijalne mjere sigurnosti.

"Regionalna suradnja je dobra i razmjena informacija sa Interpolom je na razini. Pratimo i društvene mreže", kazao je Vilić.

Izjavio je da je BiH tradicionalno dobar domaćin i pozvao je sve građane na suradnju. Vilić je naveo broj telefona 033779118 na koji svi građani mogu kontaktirati Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Iz Direkciju su također zamolili za strpljenje zbog ograničenja kretanja na sam dan posjeta pape Franje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije