Na twitteru

Zbog izjava o Muhamedu novinaru prijeti kazna smrću

'tech-tweet_nnn_ned_270410'
'Photoshop'
13.02.2012.
u 09:45

Kashgari je na društvenoj mreži objavio izjavu da neke stvari o Muhamedu voli, neke mrzi, a mnoge ne razumije te je napisao da mu se neće moliti zbog čega ga je vjerski vrh u Saudijskoj Arabiji optužio za bogohuljenje

Novinar porijeklom iz Saudijske Arabije Hamza Kashgari zbog objavljene izjave na Twitteru u kojoj je iznio sumnje o Muhamedu i to na dan njegova rođendana, deportiran je iz Malezije te mu prijeti smrtna kazna, izvještava Guardian.

Kashgari je na društvenoj mreži objavio izjavu da neke stvari o Muhamedu voli, neke mrzi, a mnoge ne razumije te je napisao da mu se neće moliti zbog čega ga je vjerski vrh u Saudijskoj Arabiji optužio za bogohuljenje, što je kažnjivo smrću u toj zemlji. Aktivisti za ljudska prava stali su na stranu novinara te apeliraju da se ne izvrši tako oštra kazna.

Zbog izjave je 23-godišnji Kashgari primio više od 30 tisuća komentara, ali i nekoliko prijetnji smrću, a na Facebooku je osnovana i grupa koja traži njegovo smaknuće.

Nakon što je obrisao izjavu na svom profilu, zbog straha je novinar pokušao pobjeći na Novi Zeland, no uhvaćen je u Maleziji i deportiran natrag u Saudijsku Arabiju.

Odvjetnik Kashgarija tvrdi da je uhićenje njegova klijenta nezakonito jer Malezija nema pravo izručivati zatvorenike, a sam Kashgari se u nedavnom intervjuu izjasnio kako smatra da je on samo žrtveno janje u mnogo većem konfliktu nego što se čini.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

OR
orisis
21:43 13.02.2012.

od sada svakog koji reche nekaj protiv Pape ili Crkve:kamenovanje!!!Samo tak se mogu odrzhati temelji drushtva...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije