Zajedno u molitvi

Zbližiti se kako bi se zalagali za dobro svog naroda u BiH

Misa
01.03.2013.
u 11:00

Na poziv kardinala Vinka Puljića upriličen molitveni susret s vjernicima katolicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim razinama BiH

U povodu Godine vjere u sarajevskoj katedrali Srca Isusova jučer je slavljena sveta misa koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju novoimenovanog nuncija mons. Luigija Pezzuta i pomoćnog biskupa Vrhbosanke nadbiskupije Pere Sudara.

Potaknut pozivom Pape

Potaknut pozivom pape Benedikta XVI. koji se upravo jučer povukao i čeka se izbor novog poglavara Katoličke crkve, kardinal Vinko Puljić u Godini vjere pozvao je na misu sve vjernike katolike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH da se nađu na slavlju svete mise u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Na početku slavlja kardinal Vinko Puljić je kazao: “Kada sam slao pozive, nisam znao da će to biti datum kada će Benedikt XVI. napustiti kormilo Petrove lađe, stoga je ovo i trenutak da molimo za izbor novog pape.” Kardinal Puljić je podsjetio da je papa Benedikt XVI. apostolskim pismom pod naslovom “Vrata vjere” proglasio ovu godinu Godinom vjere, te je pozvao sve vjernike na dublje proživljavanje svoje vjere. Kazao je kako je i on potaknut Papinim riječima odlučio u Godini vjere upriličiti upravo ovakav molitveni susret sa svim vjernicima katolicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim razinama BiH. Nadalje, kardinal Puljić se obratio vjerničkom puku s porukom o važnosti molitve. “Ovo je izuzetna prigoda moliti jedni za druge kako bi nas Uskrsli Gospodin u svojoj nekrvnoj žrtvi zbližio kako bismo ispunjeni Njegovim duhom učvrstili svoju vjeru, vraćajući povjerenje Njegovom snagom, uspješno se zalagali za dobro svog naroda i svih građana u zajedničkoj nam domovini BiH”, kazao je kardinal Puljić jučer na misi u sarajevskoj katedrali. Govorio je i o materijalnom i duhovnom svijetu. Tako je kazao kako se materijalno sve više u životu ljudi stavlja na prvo mjesto, dok se duhovnost gura po strani, što ne bi nikako smjelo biti. “Nikada se ne smijemo opredijeliti za stavove koji ruše temelje društva.

Brojni hrvatski dužnosnici

Mir je uvijek povod pravednosti”, naglasio je na kraju kardinal Puljić. Nakon misnog slavlja nastavljeno je zajedničko druženje u Svećeničkom domu. Kažimo i to, kako je sarajevska katedrala bila prepuna hrvatskih dužnosnika vjernika, a na svetoj misi su nazočili i brojni visoki politički dužnosnici, između ostalih i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić, zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš, zastupnici Borjana Krišto, Martin Raguž, ravnatelj Granične policije BiH Vinko Dumančić, te brojni predstavnici ministarstava, institucija i ustanova na razini države.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?