Ukrajinci tvrde

Zarobili smo dva ruska vojnika u Luganskus

Rusi na Krimu
Simon Jones/News Syndication/PIXSELL
18.05.2015.
u 12:01

Ukrajinski političar Anton Gerščenko objavio je i video snimku na kojoj se navodno vidi ispitivanje jednog od uhvaćenih ruskih vojnika, a koji je ozlijeđen u borbi

Ukrajinska vojska tvrdi da je uhvatila dva ruska vojnika koja su se borila zajedno sa proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, piše BBC. Glasnogovornik vojske Andrij Lisenko kazao je da su dvojicu ruskih vojnika uhvatili pripadnici dobrovoljačke jedinice Ajdar u Shchastiji. Nije davao daljnje detalje, ali je istaknuo da su uhvaćeni blizu linije fronte u regiji Luganska. Ukrajinski političar Anton Gerščenko objavio je i snimku na kojoj se navodno vidi ispitivanje jednog od uhvaćenih vojnika, koji je ozlijeđen u borbi.

Narednik u specijalcima
 

Vojnik je kazao da se zove Aleksandr Aleksandrov te da je narednik u trećoj brigadi specijalaca. Dodao je i da je bio dio grupe 14 vojnika i otkrio imena zapovjednika i njegovih zamjenika. Autentičnost snimke još nije potvrđena, a Rusija još nije komentirala objavu o zarobljavanju njihovih vojnika. Rusija je ranije demantirala informacije da se njihovi vojnici bore zajedno sa proruskim separatistima na istoku Ukrajine. No, priznali su da se državljani Rusije bore na tom frontu. Pročitajte više vijesti iz rubrike Svijet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije