lovci na poreze

Zaposlit će 2250 inspektora za lov na bogataše koji ne plaćaju poreze

David Cameron
AFP
18.09.2011.
u 10:00

Novim kažnjavanjem Velika Britanija bi do kraja godine u proračun trebala spremiti dodatne dvije milijarde funti

Velika Britanija zaposlit će novih 2250 inspektora kako bi se obračunali s bogatašima koji izbjegavaju plaćanje poreza na dohodak od 50 posto, objavili su to na konferenciji jučer u Birminghamu predstavnici stranke Liberalnih demokrata, piše The Independent.

Glavni tajnik riznice, Danny Alexander, predstavio je plan kojim će stati na kraj neplatišama poreza. Dodao je kako će stotinu novih inspektora oformiti tim ljudi koji će pratiti bogataše - njih 350.000 u Velikoj Britaniji čije bogatstvo vrijedi više od 2,5 milijuna funti.

- U ovom trenutku ova država ima pogrešne prioritete. Moramo donijeti neke teške odluke koje će pogoditi svakoga u našoj državi. U ovome smo svi zajedno - kazao je D. Alexander.

Novi inspektori bit će uskoro imenovani, a ovim kažnjavanjem očekuje se da će V. Britanija ove godine zaraditi dodatnih dvije milijarde funti, dok bi se do kraja zasjedanja ovoga parlamenta, odnosno 2015. godine trebalo zaraditi dodatnih sedam milijardi funti. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije