Milan ga tuži:

Zambijac Yuffa (28) lagao da ima 19 godina

tužba
18.01.2016.
u 19:29

Zambijski nogometaš Yusupha Yaffa potpisao je za Milan 2013., a u papirima je naveo da ima 19 godina. Međutim, zambijski nogometaš zapravo ima 28 godina

Talijanski velikan Milan već neko vrijeme muku muči s vraćanjem u europski vrh. Gazda Silvio Berlusconi ne ulaže kao nekad, a sportski direktor Adriano Galliani se snalazi kako zna i umije. No osim prosječnih, a nekad i loših rezultata Milan je naišao na novi problem.

Zambijski nogometaš Yusupha Yaffa potpisao je za Milan 2013. godine, a u papirima je naveo da ima 19 godina. Međutim, zambijski nogometaš, koji je trenutno član njemačkog Duisburga, ima 28 godina, a problem je bio što su ga u Milanu smjestili u mladu momčad do 19 godina. 

U Milanu su ogorčeni prevarom i odlučili su Yaffu odvesti na sud, a prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport ovo nije prvi put da je Zambijac varao na godinama. Kad je 2009. godine stigao u Italiju rekao je da je rođen 31. prosinca 1996. godine umjesto 14. studenog 1987. Nekadašnji prijatelji iz razreda su ga otkrili na Facebooku i razotkrili nakon što su shvatili da je promijenio datum rođenja.

Nije ovo prvi takav slučaj u kojem afrički nogometaš laže o broju godina. Posljednji, slični primjer je Joseph Minala, nogometaš Lazija koji ima 19 godina. Iako nije potvrđeno da je Minala stariji nego što tvrdi, uistinu izgleda starije. Puno starije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije