Grude dobile Proračun

Za gospodarsku zonu vlada velik interes poduzetnika

'grude_radovi_2'
Foto: ''
19.12.2014.
u 16:37

Proračun općine Grude za 2014. iznosi 6,483.530 KM. Općinsko vodstvo podijelilo je proračun na socijalni i razvojni dio koji najviše zanima građane, a od stvari koje vrijedi istaknuti su ulaganje u sanaciju lokalnih i nerazvrstanih cesta te uređenje grada kao i ulaganje u Gospodarsku zonu Poljanice u iznosu od 400.000 KM. - Projektna dokumentacija je ranije završena i počeo je zahvat na oko 150 tisuća četvornih metara koji još traje, probija se prometnica unutar same zone. Ono što me veseli je da postoji ozbiljan interes za ulaganja. Javljale su nam se grudske tvrtke, a postoji interes i nekih tvrtki koje djeluju u Hrvatskoj, potpisan je ogroman broj pisama namjera, tako da ta poduzetnička zona ulazi praktično u varijantu samofinanciranja te buduća vrijednost zemljišta financira ovu poduzetničku zonu. Mogu reći kako su krajem 2015. moguće prve tvrtke u toj zoni i to je utemeljeno na jednom zdravom optimizmu - kazao je Grizelj u gostovanju na Radiju Grude.

Središte Gruda također je jedan od prioriteta u idućoj godini.

- Za uređenje gradske jezgre, kao naš dio sufinanciranja, planirano je 200 tisuća KM, a očekujemo i grant sredstva s drugih razina vlasti tako da zaokružimo tu priču o uređenju središta općine Grude. Također, planiramo ulaganje u lokalne prometnice, održavanje, i ulaganja u osnovne škole - kazao je, između ostalog, Grizelj. Također, glavna urednica Sanja Juranić spomenula je, uz čast iznimkama, i neaktivnost udruga, na što je Grizelj rekao kako ga iz pojedinih samo pitaju jesu li uvrštene u proračun. Načelnik se osvrnuo i na novi kulturni dom u Grudama, a za kraj razgovora žiteljima općine Grude zaželio je sve najbolje povodom blagdana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije