Srbijanski premijer Vučić:

Izetbegović mi je garantirao sigurnost pa je tvrdio da me nije vidio, s prijateljem Dodikom imam korektan odnos

vucic
Foto: agencije
19.07.2015.
u 10:27

Vučić je za "Politiku" rekao da je njegov odnos s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom "korektan", a na pitanje da li ima utjecaja na njega odgovorio je da ne govori o utjecaju. "Ima i on utjecaj na mene", rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ima dojam da je poslije neusvojene rezolucije o Srebrenici, ne samo u regiji, već i u velikom dijelu svijeta, nestala želja čak i za pričom o stvarnom pomirenju na prostorima bivše Jugoslavije.

"Kad govorim o stabilnosti i pomirenju, ja govorim o stvarnoj stabilnosti i suštinskom pomirenju. To mi je najvažnije. Ja ne govorim o političkim posljedicama, povoljnim ili nepovoljnim za bilo koga", rekao je premijer u intervjuu za "Politiku".

Na pitanje šta treba očekivati poslije britanskog prijedloga rezolucije, ruskog veta i incidenta u Potočarima, Vučić je odgovorio da trenutno najviše strahuje zbog regionalne nestabilnosti i političkih sukoba, prenose "Nezavisne novine".

"Danas imam samo jedan strah. To više nije ispunjenje naših ekonomskih reformi. To je regionalna nestabilnost i politički sukobi. Veliki strah imam zbog situacije u BiH. Vidjeli ste da sam zamolio našeg prijatelja Milorada Dodika da još jedanput razmotri svoju odluku o referendumu. Iako razumijem njegove argumente, cijena je suviše visoka", istakao je Vučić.

Vučić je za "Politiku" rekao da je njegov odnos sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom "korektan", a na pitanje da li ima utjecaja na njega odgovorio je da ne govori o utjecaju.

"Ima i on utjecaj na mene", rekao je Vučić.

Na pitanje je li se čuo s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem poslije napada u Potočarima, Vučić je rekao da nije i da će se s njim čuti u ponedjeljak kako bi se dogovorili oko agende posjeta članova Predsjedništva BiH Srbiji.

"Moja sujeta i ono što sam preživio ne smiju biti razlog da mi ne radimo na najbolji način. Ono zbog čega se nisam čuo s njim je njegovo objašnjenje da me nije vidio, da on tamo nije organizator", naveo je Vučić i dodao da mu je Izetbegović osobno tjedan dana prije komemoracije garantirao sigurnost.

Vučić je još jednom potvrdio da je njegov odnos s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem sasvim korektan.

Na pitanje zbog čega je onda zamjerio novinaru "Politike" kada ga je na konferenciji za medije upitao zašto je baš on pozvao u posjet Srbiji članove Predsjedništva BiH, a to nije učinio predsjednik Srbije, Vučić je negirao da je bilo što novinaru beogradskog lista zamjerio.

"Nisam se brecnuo, zaista. Mene ta protokolarna forma ne zanima. A što sam onda primio šeika Muhameda. Zato što je on princ prijestolonasljednik", upitao je Vučić.

Komentara 1

CO
cope
17:37 19.07.2015.

Stojan Mutikasa!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?