atraktivna turistička destinacija

Vogue: BiH među 9 destinacija koje svaka žena treba posjetiti u ovoj godini

Via Dinarica
05.01.2017.
u 09:46

Što se tiče BiH, ženama su preporučili rutu Via Dinarica koja povezuje sedam država kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi

Jedan od najpopularnijih američkih lifestyle magazina "Vogue" uvrstio je Bosnu i Hercegovinu među devet najatraktivnijih turističkih destinacija koje bi svaka žena trebala u ovoj godini trebala obići.

Bosna i Hercegovina našla se na popisu s Peruom, Australijom, Finskom, Kanadom, Nepalom, Jordanom, Kenijom, te drugim zemljama Balkana.

Iz Voguea su istaknuli da nikada nije bilo bolje vrijeme nego sad da žene avanturističkog duha obuju udobnu obuću i obiđu neke od najljepših i neotkrivenih svjetskih destinacija.

Što se tiče BiH, ženama su preporučili rutu Via Dinarica koja povezuje sedam država kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi. Riječ je o stazi koja počinje i završava se u Sloveniji i Makedoniji, a prolazi još kroz BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju, Kosovo, Albaniju.

"Možete doživjeti bogatu kulturnu baštinu regije tokom planinarenja u lokalnim selima. Put se isprepliće kroz neistražena područja", naglasili su iz Voguea.

Ljubiteljicama bicikla preporučena je i ruta koja kreće iz Atine i vodi do Amsterdama sa stajanjima u Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, prenosi Radiosarajevo.ba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?