SJEDNICA

Vlada odobrila pomoć Čitluku u iznosu 178 000 maraka

bevanda
VL FOTO
07.07.2010.
u 08:01

Vlada FBiH je opredijeljena da prati situaciju na područjima pogođenim prirodnim i drugim nesrećama i pruži pomoć u sufinanciranju aktivnosti koje poduzimaju općine na sanaciji posljedica nezogoda.

Na svojoj izvanrdnoj telefonskoj sjednici u Mostaru Vlada Federacije BiH razmatrala je mjere koje treba poduzeti na uklanjanju posljedica prirodnih i drugih nesreća u Federaciji BiH.

Nakon što je usvojila Informaciju o stanju klizišta u zaseoku Suljakovići u Gornjoj Liješnici, općina Maglaj, Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o raspodjeli dijela sredstava "Transfer nižim nivoima vlasti" utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2010. godinu Federalnom ministarstvu finansija. Riječ je o 205 000 maraka namijenjenih općini Maglaj kao pomoć za 41 obitelj čiji su domovi ugroženi klizištem. Izvještaj o utrošku ovih sredstava općina Maglaj dostavit će Federalnom ministarstvu financija.

Drugom donesenom odlukom Vlada je s istog proračunskog transfera odobrila izdvajanje od 178 000 maraka kao pomoć za 89 uposlenika iz četiri poduzeća čije su zgrade uništene i oštećene u požaru u Čitluku. I općina Čitluk dužna je o utrošku ovih sredstava izvijestiti Federalno ministarstvo financija.

Vlada FBiH je opredijeljena da prati situaciju na područjima pogođenim prirodnim i drugim nesrećama i pruži pomoć u sufinanciranju aktivnosti koje poduzimaju općine na sanaciji i ublažavanju posljedica ovih neogoda.

Kako je obavijestio premijer FBiH, već je sugerirano veleposlanstvo SAD-a da pomoć koju je ponudila usmjeri prema ugroženim područjima u općini Maglaj.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
dezire
13:15 08.07.2010.

PA KADA JE VLADA BiH odobrila kakvu pomoć za neki hrvatski grad? to je pitanje. ako netko zna odgovor super.ako ne.... naravno nikada nije odobrila nikakvu pomoć.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?