Sajam kave i čokolade

Više stotina građana Tuzle uživalo u kavi i čokoladnim delicijama

17.05.2024.
u 08:26

Šest ekskluzivnih kave brendova, 15 handmade čokolaterija, čokomed API Riznice Handalić, kolači i ostale slastice… oduševili su posjetitelje, navode organizatori.

Prvog dana Sajma kave i čokolade u Tuzli, nakon svečanog otvaranja koje je ozvaničeno tradicionalnim "srkom" kave "dočekuše" na samom ulazu u Hrvatski kulturni centar "Sveti Franjo", više stotina građana Tuzle je uživalo u vrhunskoj kavi i čokoladnim delicijama. 

- Ovo je ispunjenje mog životnog sna koji dugo sanjam - kazao je Edis Bajić, idejni tvorac i organizator Sajma ispred UG Activus.

Osim njega na samom otvaranju prisutnima su se obratili i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić, direktorica Turističke zajednice Tuzla Amra Jaganjac, ministar obrazovanja TŽ Ahmed Omerović, dok je sam Sajam proglasio otvorenim gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali mališani iz dječijeg hora Lege Artis, Nata Bagarić, Zlatan Mujkić i Irma Hasić sa bendom.

Šest ekskluzivnih kave brendova, 15 handmade čokolaterija, čokomed API Riznice Handalić, kolači i ostale slastice… oduševili su posjetitelje, navode organizatori.

Novo druženje na Sajmu kave i čokolade najavljeno je već za danas s početkom od 10 sati, kada posjetitelje osim degustacija, očekuju i brojna stručna predavanja, a od 20 sati i prvo izdanje kviza sa Deanom Kotigom. 

Danas u 14.30 sati u HKC je zakazana i posebna sjednica Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam i Udruženja turističkih agencija Županijske gospodarske komore Tuzla, kao vid podrške ovom sajmu.

Sajam kave i čokolade održava se od 16. do 18. svibnja u Tuzli u Hrvatskom kulturnom centru "Sveti Franjo" u centru grada, a ulaz na sajam i sve prateće događaje je slobodan. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije