NK Vitez

Vitežani sada moraju pobijediti Slaviju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
06.05.2016.
u 09:00

Nogometaši Viteza nisu ispunili nade i očekivanja, pa i obećanja dana pred susret s Rudarom u Prijedoru. Odigrali su neodlučno (1:1) i tako propustili priliku pobjedom se naći u daleko boljoj poziciji u borbi za ostanak u Premijer ligi nego što se nalaze sada.

Bili nadomak cilja

Pobjedom nad Rudarom došli bi, naime, nadomak željenog cilja i s tri nova boda osvojena protiv Slavije u subotu u Vitezu taj bi cilj i ostvarili. Ovako, sada im pobjeda, koja im se imperativno nameće, to ne osigurava. Istina, pobjedom bi Slaviju “gurnuli” u niži rang natjecanja, no u utrci za ostanak u Premijer ligi ostali bi Olimpik i Borac. Međutim, iako Vitežani u zadnjem kolu putuju u goste Borcu u Banju Luku, vjeruju kako taj susret njima neće “krojiti” premijerligašku sudbinu. Jer, vjeruju da će Olimpik (pobijedi li u subotu Travnik na svom terenu) svoj premijerligaški status izgubiti u zadnjem kolu na Koševu protiv Sarajeva kojemu će taj susret i pobjeda biti presudni u očekivanom izlasku na europsku nogometnu scenu. A zašto ne reći, bude li “mak na konac”, zašto bi Vitez bio bez izgleda i u zadnjem kolu protiv Borca u Banjoj Luci, pa i u situaciji ako Borac u subotu pobijedi Radnika u Bijeljini?

Trener Viteza u četvrtak na tiskovnoj konferenciji nije krio i dozu razočaranosti nakon neodlučnog ishoda u Prijedoru.

- Iako nismo izgubili u našim redovima, postoji i doza nezadovoljstva, razočarenje, rekao bih. Bili smo u prilici osvojiti sva tri boda, vodili smo, bili smo bolji, imali smo više izglednih prilika za postizanje golova, a u samoj završnici primili smo izjednačujući gol koji nam je uskratio radost, kazao je Karačić i novinarima objasnio zašto u Prijedoru nisu bili starteri Đurić i Livančić te zašto je u gledalištu ostao Šantić.

- Umor, potreba odmora, opasnost od kartona, teška i odlučujuća utakmica koja nas čeka za tri dana (Slavija op.a.)… razlozi su takve naše odluke. Drugih razloga za to nije bilo, objasnio je i u svom daljnjem obraćanju okrenuo se k subotnjem gostovanju Slavije u Vitezu.

Slavija opasan protivnik

- Čeka nas teška, kvalifikacijska utakmice. Isto se može reći i za Slaviju, i nama i njima “igra” samo pobjeda, mi igramo na svom terenu, pred našim vjernim navijačima, bolja smo momčad i uvjeren sam da ćemo to potvrditi na terenu. Molimo naše navijače da od prve pa do zadnje minute budu uz nas bez obzira na razvoj situacije na terenu, a mi ćemo im igrom, zalaganjem i rezultatom u punoj mjeri uzvratiti. Samo zajedno, zbijenih redova, možemo do željenog cilja.

Vratar Živković koji u posljednjih nekoliko kola uspješno čuva svoj gol, pred subotnji susret kaže:

- U proljetnom dijelu prvenstva Slavija igra daleko bolje nego jesenas. Bit će to teška utakmica, ali ne treba kriti, ipak je sve na nama. I damo li sve od sebe, a nema razloga da ne bude tako, naša pobjeda neće izostati.

Vitežanin, povratnik iz Željezničara, Ivan Livaja koji se, prije svega, trudom i predanim radom konačno izborio za minutažu pred susret sa Slavijom, poručuje:

- Vjerujem u našu snagu, znanje i motiviranost i to bi, uz čvrstu spregu s našim navijačima koji će, uvjeren sam, doći u velikom broju, moralo biti dovoljno za našu pobjedu i na kraju za ostanak u Premijer ligi.

Pred susret sa Slavijom nema ozlijeđenih niti kartoniranih igrača, a očekuje se da će startati: Živković, Barić, Jevtić, Barišić, Sadiković, Muminović, Šantić, Đurić, Livančić, Mrkaić Novak.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije