KAKVA NAM HRANA DOLAZI?

Znamo li što nam se nudi na policama trgovačkih lanaca i što jedemo?

trgovina
13.03.2024.
u 20:45

Kada čujemo da se u jednom slatkišu nalaze komadi plastike ne možemo, a da se ne zapitamo što to jedemo i što dajemo djeci?

Komadići plastike pronađeni su u Milka Oreo pločicama mliječne čokolade. Zbog toga su inspektori izašli na teren. Izvršili su 18 inspekcijskih nadzora u većim trgovačkim centrima na prostoru Federacije BiH i izvan prodaje stavili 33 komada spornog proizvoda. Ovo je alarm za pitanje - znamo li što nam se nudi na policama trgovačkih lanaca i što zapravo jedemo?

Plastika u Milka Oreo pločicama mliječne čokolade od 37 grama, s rokom upotrebe do 18. kolovoza 2024. godine. Povlačenje takvih proizvoda koji predstavljaju potencijalni rizik za zdravlje potrošača odgovornost je i zakonska obveza subjekata u poslovanju s hranom, javlja BHRT.

U konkretnom slučaju, inspektori Federalne inspekcije za hranu izvršili su nadzore u maloprodajnim objektima većih trznih centara i naložili odgovarajuće mjere jednom od kontroliranih objekata iz kojeg nisu bili povučeni navedeni proizvodi.

Koliko još na tržištu ima ovih spornih čokoladica, iz BHRT-a su pitali uvoznika. Do izrade ove priče, kako su naveli - zbog proceduralnih poteškoća, nisu  uputili odgovor.

S druge strane, iz Federalne uprave za inspekcijske poslove objasnili su kako su proizvodi distribuirani u maloprodajne lance, zbog čega je glavni federalni inspektor zatražio inspekcijski nadzor svih županijskih inspekcijskih organa.

"Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja, postupajući federalni inspektori za hranu će protiv odgovornih osoba poduzeti dalje zakonom propisane mjere", kazali su iz Federalne uprava za inspekcijske poslove.

Kada čujemo da se u jednom slatkišu nalaze komadi plastike ne možemo, a da se ne zapitamo što to jedemo i što dajemo djeci?

I hrvatski mediji objavili su kako se u toj državi povlači ova čokoladica, te su iz kompanije "Mondelez International" napomenuli kako nijedan drugi proizvod te kompanije niti bilo koji drugi proizvod Milka i Oreo brenda nisu zahvaćeni ovim slučajem.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije