jedinstven projekt

Znakovni jezik u vrtiću Sindibad

29.12.2017.
u 18:10

U zeničkom vrtiću Sindibad podijeljene diplome o uspješno završenom tečaju znakovnog jezika. Naime, radi se o aktivnosti Federalnog saveza gluhih i nagluhih BiH i vrtića Sindibad na obuku mališana koji su u ovom vrtiću. 

Kroz tri mjeseca koliko je trajao ovaj tečaj uz tumača znakovnog jezika Branku Jurić djeca su uspjela i ovom vještinom komunikacije prenijeti informaciju čak i naučiti nekoliko dječijih pjesmica na znakovnom jeziku. 

Tajnik Federalnog saveza gluhih i nagluhih nam je rekao: „Ovo je jedinstven projekt u BiH. Nikada do sada nismo imali tečaj znakovnog jezika za ovako malu populaciju. Branka je uspjela i danas na ovoj dodjeli diploma vidio sam da su djeca ovladala ovom vještinom komunikacije. U budućem razdoblju ćemo nastaviti ovim putem jer je ovaj eksperiment dao odlične rezultate“. 

Šefika Softić nam je rekla: - „Djeca su oduševljena što su se upoznali s Brankom i vještinom komunikacije znakovnim jezikom. Namjera ovog vrtića je bila da djeci damo znanje o statusu invalidnih osoboa, tj. U ovom slučaju gluhih osoba. Djeca i roditelji su oduševljeni.“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije