izbori u bih

Za ovjeru glasačkih listića 6000 sigurnosnih pečata

izbori mostar
Stojan Lasić
09.09.2022.
u 18:18

Na osnovi odluke o načinu izrade, obliku i sadržaju, čuvanju, upotrebi i uništavanju pečata kojim se utiskuju glasački listići na općim izborima u BiH, zakazanim za 2. listopada, završena je izrada oko 6000 sigurnosnih ekoloških pečata za svako biračko mjesto u BiH i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u kojima će biti organizirano glasanje.

Učinjeno je to, zahvaljujući financijskoj podršci Vlade Ujedinjenoga Kraljevstva (UK), kroz projekt koji realizira Udruga izbornih službenika u BiH, tvrtka "Mojić" d.o.o. iz Bijeljine, a koja je generalni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu kompanije Trodat iz Austrije.

Uz policijsku pratnju i nadzor, kao i uz pratnju i kontrolu ovlaštenih osoba iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (CIKBiH), pečati su iz Bijeljine transportirani u skladište SIP-a BiH u Istočnom Sarajevu, odakle će s osjetljivim izbornim materijalom biti dostavljeni općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima.

Radi se o posebnim sigurnosnim ekološkim pečatima koji će se koristiti za ovjeru glasačkih listića, a što za cilj ima onemogućavanje izbornih manipulacija i prevara.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?