Sastanak

Vladajuća koalicija u RS-u zajednički nastupa i na lokalnim izborima ove godine

19.03.2016.
u 09:00

Predstavnici vladajuće koalicije u RS-u SNSD-a, DNS-a i SP-a najavili su zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima, a imena kandidata za načelnike općina i gradonačelnike priopćit će do kraja ovog mjeseca.

Nakon sastanka predsjednika tih stranaka - Milorada Dodika, Marka Pavića i Petra Đokića na Mrakovici kod Prijedora, Dodik je rekao kako treba jačati kapacitete RS-a i BiH u borbi protiv terorizma, a smatra da u RS-u treba uvesti rezervni sastav policije RS-a kako bi se moglo što učinkovitije odgovoriti sigurnosnim izazovima. Istaknuto je kako RS treba ustrajati na referendumu o Danu RS-a, gdje postoji suglasnost svih srpskih stranaka u RS-u o Danu RS-a koji, naveo je, treba biti održan što prije, a za drugi referendum, o Sudu i Tužiteljstvu BiH, o kojem nema suglasnosti, treba nastaviti tražiti konsenzus. Ponovljeno je kako RS i BiH nemaju kapacitet za prijem migranata, a dana je potpora popisu stanovništva u BiH, uz uvjet da se poštuje zakon, posebno kada je riječ o stalnom stanovništvu. Dana je i potpora Mehanizmu koordinacije, ali na način kako je Vlada RS-a iznijela stavove o tom pitanju, a ne kako je usvojeno u odluci Vijeća ministara BiH koja je ocijenjena “kao politička podvala”. Na sastanku je bilo riječi i o ekonomskim pitanjima, a predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da se moraju rekonstruirati i redefinirati javna poduzeća kako bi bila nositelji razvoja. Ponovio je kako je stav DNS-a da ne treba povećavati cijenu struje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?