zenica

Vlada ZDŽ o procjeni ugroženosti teritorije županije

Vlada ZDZ
22.07.2016.
u 15:05

Vlada Zeničko-dobojske županije donijela je odluku o "Procjeni ugroženosti teritorije Zeničko-dobojske županije od prirodnih i drugih nesreća", koja je izrađena u skladu s međunarodnom metodologijom za izradu procjene ugroženosti, i ovo je prvi put da je ažurirana od njenog usvajanja od 2005.godine, javlja Zeda.  

Županijska uprava civilne zaštite ZDŽ je, kao nositelj izrade ovog dokumenta, formirala interresornu radnu grupu za izradu procjene ugroženosti, a Županijski štab CZ je dao suglasnost za istu. Ovo je temeljni dokumenat za izradu Plana zaštite i spašavanja i Programa razvoja zaštite i spašavanja, koji će se naći na dnevnom redu Vlade ZDŽ, odnosno Skupštine u posljednjem kvartalu tekuće godine.

Cilj izrade procjene ugroženosti jeste da se uzmu u obzir svi rizici i uzroci koji bi mogli dovesti do stanja prirodne i druge elementarne nepogode, da se pretpostave posljedice takvog stanja, da se definira organizacija zaštite i spašavanja, kao snage i sredstva potrebna za zaštitu i spašavanje, priopćeno je iz Županijske uprave civilne zaštite ZDŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije