Topla zima

Visoke temperature i kiša otopile snijeg u BiH, hladnoća se vraća 16. siječnja

kisa
Stojan Lasić/Vecernji.ba
11.01.2016.
u 07:00

Meteorolozi najavljuju dosta oblaka i povremenu kišu koja će biti značajnija u utorak ujutro. Hladnije vrijeme vraća se od 16. siječnja

Nakon nekoliko dana snijega i minusa, jučer ujutro je u Bosni i Hercegovini osvanulo pravo proljetno jutro. Temperatura izmjerena u 8 sati u Neumu iznosila je 16 stupnjeva, dok je u Mostaru bilo 14, a u Bihaću 13 stupnjeva. U Sarajevu je, prema podacima FHMZ-a BiH, bilo 11 stupnjeva, a maksimalna dnevna temperatura na jugu i ponegdje na sjeveru zemlje dosezala je i 17 stupnjeva, piše Večernji list BiH. I sljedeća tri dana uživat ćemo u, za ovo vrijeme, neobično toplom vremenu jer prognoze kažu kako umjereno do pretežno oblačno vrijeme i povremena kiša neće značajnije utjecati na temperature koje će se i danas kretati od 3 do 8 stupnjeva tijekom noći, a od 7 do 14 tijekom dana, dok bi na jugu moglo biti do 17 °C. Za utorak i srijedu najavljeno je slično vrijeme i tek nešto niže maksimalne vrijednosti temperatura. Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH najavljuju dosta oblaka i povremenu kišu koja će biti značajnija u utorak ujutro, a u srijedu u Hercegovini i jugozapadu zemlje. Hladnije vrijeme vraća se od 16. siječnja. Naglim porastom temperatura razočarani su ljubitelji snježnih radosti. Naime, 6 stupnjeva, koliko je izmjereno na Bjelašnici, i 7 na Igmanu razočaralo je ljubitelje skijanja i sanjkanja koji su ovog vikenda došli na ovu planinu, ali nisu bili u prilici ni prošetati zbog kiše koja je padala. Mnogi su ipak odlučili udahnuti svježi zrak i okrijepiti se u nekom od ugostiteljskih objekata. Usprkos lošim vremenskim uvjetima i neispunjavanju ni minimalnih sigurnosnih za skijanje, iz Olimpijskog centra Jahorina su priopćili kako će proizvodnju umjetnog snijega pokrenuti čim padne temperatura zraka, a prema prognozama meteorologa, oborine očekuju tijekom ovoga tjedna, piše Večernji list BiH. Inače, ako se ostvare prognoze britanskih meteorologa, onda bi ova zima na ovom području mogla biti toplija nego inače, ali s obilnijim oborinama, uglavnom kišnim. U sljedećem razdoblju bit će sve toplije vrijeme. Zime su već sada blage, ali u nadolazećem razdoblju, zbog klimatskih promjena, one će biti još toplije, smatra meteorologinja u Hidrometeorološkom zavodu RS Milica Đorđević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije