sjednica

Vijeće ministara BiH danas o stanju u oblasti migracija u BiH

Vijeće ministara BiH
19.04.2023.
u 08:24

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za veljaču 2023. godine, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. prosinca 2022. godine, kao i Informacija o potpisanim sporazumima o slobodi kretanja u okviru Berlinskog procesa.

Na dnevnom redu bi se trebalo naći i Izvješće o provedbi politike o suradnji s iseljeništvom za 2022. godinu.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Koordinacijskog tima za razvijanje sustava i procedura povratka i prihvata državljana BiH iz zone sukoba Sirije i Iraka.

Ministri bi se, u drugom krugu glasovanja, trebali izjasniti o Prijedlogu odluke o usvajanju Minimalnih standarda za pružanje kvalitetne pomoći i podrške žrtvama trgovine ljudima, posebno djeci, u BiH.

Također bi se u drugom krug glasovanja trebali izjasniti o Izvješću o izvršenju proračunu Vanjskotrgovinske komore BiH za 2022. godinu, Izvješću o provođenju Okvirnog programa izvještavanja o provođenju međunarodnih ugovora iz oblasti ljudskih prava za 2020. - 2022. godinu, te o Završnom izvješću o provođenju Akcijskog plana za implementaciju UN Rezolucije 1325 "Žene, mir i sigurnost" u BiH za razdoblje 2018. - 2022. godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije