Večernji TV

(VIDEO) Prof. emeritus Šimun Musa: Najpozitivnija stvar u Mostaru nakon rata je naše Sveučilište

šimun musa
Stojan Lasić
16.11.2021.
u 10:33

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u organizaciji Sveučilišta u Mostaru, HAZU-a u BiH i Filozofskoga fakulteta ovog utorka je znanstveno-stručni skup u povodu obilježavanja 70 godina života profesora emeritusa Šimuna Muse. Ovaj akademik, znanstvenik, istraživač, profesor, urednik godinama je vrijedno njegovao hrvatski jezik i kulturu.

Sedamdeset godina života, puno rada i iskustva. Da ste danas u mogućnosti, biste li nešto mijenjali?
- Puno godina i veliko iskustvo svjedoče starost, a tko se starosti veseli? Negdje sam pročitao da se veliko znanje i iskustvo steknu onda kad čovjek najbrže zaboravlja - Ridendo dicere verum (Smijući se reći istinu).
Ali, kad me pitate - bih li nešto mijenjao, teško mi je odgovoriti dok ne bih i druge putove kušao, a sad je doista kasno za to. Mogu samo reći da sam prilično zadovoljan odabranim životnim pozivom i poslom. Između ostaloga, to je rad s mladima jer vas motiviraju i snaže svojom mladošću. S njima se ljepše živi! Ni jedan drugi posao ne donosi toliko radosti, potvrđivanja ljudskosti, prijateljstva, dobra i priprave za budućnost kao rad s njima - kaže među ostalim uvaženi intelektualac, akademik, profesor... Musa.

Kompletan intervju pogledajte u nastavku, u sklopu Večernjeg TV.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije