Poznati prognostičar

Vakula potvrdio veliku promjenu vremena: Stiže snijeg, najavio i obilnu kišu i orkansku buru

snijeg
04.01.2024.
u 19:01

Zima kao da tek počinje!, naveo je Vakula

Poznati prognostičar DHMZ-a Zoran Vakula otkrio je za HRT kakvo se vrijeme očekuje u ostatku ovoga tjedna. 

- Niste li ovog četvrtka, ne vjerujem da ćete u sljedeća 2, vjerojatno i 3 tjedna, možda i dulje, u većini Hrvatske i bliže okolice moći uživati u kombinaciji sunčanog vremena te ovako iznadprosječno visoke temperature zraka kakvu smo imali u četvrtak. Ponegdje čak i rekordne za 4. dan siječnja. Štoviše, srednja najviša temperatura prošlih dvadesetak dana u mnogim je mjestima bila visoka kao nikad u znanoj povijesti mjerenja ovog dijela godine.

Prije tog velikog zahladnjenja, snijega i bure, u južnijim krajevima i nedjelje, valja nam podnijeti južinu i nastavak za ovo doba godine neuobičajeno dugog i toplog razdoblja. Pritom će kiša u petak još biti rijetka, uglavnom na Jadranu i uz njega.

Za vikend kišovitije, vjetrovitije, u nedjelju i hladnije, uz snijeg već u noći u gorju, pa od nedjeljnog poslijepodneva i ne samo u mnogim nizinama unutrašnjosti, nego i gdjegod uz more, osobito sjevernog Jadrana, gdje će najprije zapuhati jaka i olujna bura, lokalno čak i orkanska, ističe Vakula. 

- Prema sredini sljedećeg tjedna bit će stabilnije i manje vjetrovito, ali razmjerno hladno, u mnogim kopnenim krajevima i uz cjelodnevne temperaturne minuse, kojih će u noći i ujutro vrlo vjerojatno biti i gdjegod na Jadranu. Zima kao da tek počinje!, naveo je Vakula.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?