ukusno!

Uskrs ne može bez jaja: Predlažemo čak dvije verzije preukusnih punjenih jaja s nadjevom!

punjena jaja
Sandra Šimunović/Pixsell
24.03.2024.
u 08:32

Jelo za prste polizati koje će oduševiti sve

Za ovaj recept nabavite jaja nekoliko dana prije jer ćete lakše manipulirati s njima i lakše i urednije ćete ih oguliti od onih jako svježih, savjetuje Mateja Zvirotić Andrijanić, autorica Food & Mood blog.  

Punjena uskrsna jaja na 2 načina:

 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

 

Sastojci:

  • 5 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice krem sira
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 žličica senfa
  • sol, šareni papar

Priprema: Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.

 

2. verzija

 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

 

Sastojci:

  • 5 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice ljutog ajvara
  • sol, papar

Priprema:Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije