U napadu dronom

Ubijen jedan od vodećih ljudi Al-Qaede, koji se borio i u BiH

06.03.2017.
u 08:00

Teroristička organizacija Al-Qaeda potvrdila je smrt zamjenika vođe, egipatskog militanta Abu al-Khyara al-Masrija, u napadu dronom na sjeveroistoku Sirije, koji se dogodio krajem veljače, prenose mediji.

– Možemo potvrditi smrt šeika, koji je umro kao junak u križarskom napadu na sirijskom teritoriju, stoji u priopćenju Al-Qaede. Dalje se navodi kako je ubojstvo al-Masrija još jedan dokaz zločina koji su počinili Amerika i križarski saveznici. Inače, Pentagon je objavio prošli ponedjeljak kako je izveden napad dronom na sjeveroistoku Sirije, ali nije navedeno tko je bio meta, prenosi Oneindia.com. Napad koji je usmrtio 59-godišnjeg aAl-Masrija dogodio se u području Al-Mastumah u provinciji Idlib, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Inače, al-Masri je bio zet ubijenog vođe Al-Qaede Osame bin Ladena, a umiješan je u bombaške napade koji su se dogodili 1998. na američko veleposlanstvo u Tanzaniji i Keniji, kada je ubijeno više od 200 osoba, i to većinom civila. Bio je dio globalne mreže terorista više od tri desetljeća, borio se s Bin Ladenom u Afganistanu, a sudjelovao je u ratovima u Egiptu, BiH i Pakistanu, prenjeli su mediji.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije