U naselju Polje

U sklopu nove zgrade Policijske postaje Kreševo bit će i CIPS

storyeditor/2024-03-19/cips.jpeg
20.03.2024.
u 17:59

Nova zgrada Policijske postaje u Kreševu, koja se nalazi u naselju Polje, ima vlastito parkiralište, prostrane urede, dvoranu za sastanke, dizalo, poseban prilaz za invalide

Četrdesetak zaposlenih u Policijskoj postaji Kreševo ovih se dana preseljava u novu zgradu izgrađenu prema europskim standardima, piše Večernji list BiH. Nova zgrada Policijske postaje u Kreševu, koja se nalazi u naselju Polje, ima vlastito parkiralište, prostrane urede, dvoranu za sastanke, dizalo, poseban prilaz za invalidne osobe te druge sadržaje koji je čine jednakom onima u kojima rade njihovi kolege u razvijenim europskim zemljama. U sklopu zgrade nalazi se i pritvorska jedinica, prostor za smještaj arhivske građe. Prvi je put unutar zgrade Policijske postaje Kreševo smješten i prostor u kojemu građani mogu dobiti osobne dokumente, tzv. CIPS, koji je dosad u Kreševu radio u odvojenom, unajmljenom prostoru.

Bolji uvjeti

Projekt gradnje Policijske postaje Kreševo vrijedan je dva milijuna KM i u cijelosti je financiran sredstvima Vlade Srednjobosanske županije, kaže ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović. - S gradnjom smo počeli 2019. godine te smo ovaj, kao i projekt gradnje Policijske postaje u Donjem Vakufu, koji je jednako vrijedan, financirali tijekom četiri proračunske godine. Sva potrebna sredstva osigurali smo iz proračuna Vlade SBŽ-a, a u pitanju su iznimno važni projekti. Njima su zaposleni dobili mnogo bolje uvjete rada, u skladu s europskim standardima, a na dobitku su i građani koji će osobne dokumente moći dobiti u prikladnim prostorijama, u zgradi s prostorom za parkiranje - objasnio nam je ministar Vidović. Prema njegovim riječima, s gradnjom dviju novih zgrada u Kreševu i Donjem Vakufu počelo se jer postojeće se nisu mogle renovirati. - Policijska postaja u Kreševu bila je u ruševnom stanju. Elaborati za obje zgrade - i u Kreševu i u Donjem Vakufu - pokazali su da se u postojeće zgrade ne isplati ulagati - kaže Feliks Vidović, ministar unutarnjih poslova u Vladi SBŽ-a. U novu zgradu Policijske postaje u Donjem Vakufu zaposleni su se preselili prije nekoliko mjeseci, a ovih dana u novi radni prostor preselili su se i njihovi kolege u Kreševu.

Uz Policijsku postaju u Kreševu vezana je i jedna emotivna priča. - Prvi put zgradu policije odlučili smo nazvati po našem prerano preminulom kolegi, inspektoru Miroslavu Ćoriću. Rodom je iz Kaknja, ovdje je došao u ratu, ostao je i bio je omiljen među kolegama. Na vijest o početku gradnje nove zgrade policije reagirao je iznimno emotivno. Nažalost, nije dočekao preseljenje kojemu se toliko radovao. Preminuo je iznenada, početkom 2021. godine.

Emotivna priča

Zgradu smo nazvali po njemu te će tako i on biti dio ovog za policiju u Kreševu važnog događaja - otkrio nam je ministar Feliks Vidović pozadinu emotivne priče o preseljenju zaposlenih u novu zgradu PP u Kreševu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?