prognoza vremena

U Bosni kiša i susnježica, u višim područjima snijeg, slabije padaline i u dijelu Hercegovine

snijeg
Fena
25.01.2024.
u 07:36

U Bosni je jutros oblačno vrijeme s kišom u nizinama i snijegom na planinama. U Hercegovini sunčanije i bez padalina.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati: Drvar -4; Livno -3; Bjelašnica -2; Bugojno -1; Ivan-sedlo, Široki Brijeg, Sokolac i Stolac 0; Sarajevo, Srebrenica i Zenica 1; Tuzla 2; Bihać i Mostar 3; Sanski Most 4; Bijeljina i Doboj 5; Gradačac i Prijedor 6; Banja Luka i Neum 7 stupnjeva.

Danas prijepodne naoblačenje sa sjevera će u Bosni u nizinama uvjetovati kišu ili susnježicu, a u višim područjima će padati snijeg. Slabije padaline su moguće i na sjeveru Hercegovine. U drugoj polovini dana prestanak padalina i postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

U Sarajevu prijepodne će biti oblačno vrijeme s kišom. U dugom dijelu dana djelomično smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?