mladi i ambiciozni poduzetnici stvaraju inovativne proizvode i usluge

U BiH 18 startupa - provjerite koji je od njih privukao nevjerojatnih 15,3 milijuna KM

10.03.2024.
u 12:57

Rolla je startup koji razvija budućnost fitnessa s misijom poboljšanja života svakog korisnika putem sveobuhvatne platforme

BiH postaje sve više prepoznata kao plodno tlo za razvoj startup scene, gdje mladi i ambiciozni poduzetnici stvaraju inovativne proizvode i usluge te tako unose pozitivne promjene u poslovno okruženje i privlače investitore iz cijeloga svijeta. Prema globalnoj startup karti (startupblink.com), u BiH je trenutačno aktivno 18 startupa. Startupi će nastaviti biti ključni čimbenik inovacija i promjena u različitim industrijama.

Rolla je startup koji razvija budućnost fitnessa s misijom poboljšanja života svakog korisnika putem sveobuhvatne platforme za zdravlje, prehranu i fitness. Platforma se sastoji od dviju aplikacija - "Rolla One" i "Rolla World", a ovaj startup također razvija i hardverski nosivi uređaj "Rolla Band" kojim korisnik jednostavno može preuzeti kontrolu nad svojim fitness-putovanjem. Rollu je osnovao Igor Krezić 2019.

- Sve počinje Krezićevim putovanjem prema fitnessu i zdravlju. U prošlosti je postizanje zdravijeg načina života za njega bio izazov pa je eksperimentirao s različitim metodama, od tradicionalnog treninga do napredne tehnologije, ali nije se osjećao potpuno zadovoljno. Odlučan u namjeri da pronađe rješenje koje osnažuje pojedince da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem i žive najbolje moguće živote, uputio se na putovanje stvaranja Rolle 2019. godine, a misija je pomoći ljudima unaprijediti svoje zdravlje i fitness. Odabir Rolle kao svog fitness-suputnika znači odabir putovanja prema boljem životu, time se ističe među sličnim aplikacijama koje se oslanjaju isključivo na podatke - istaknuli su u razgovoru za Fenu iz ovog mostarskog startupa. Investitori u Rollu su investicijska tvrtka Sache Dragića Hellen's Rock, angel investitor iz Srbije i izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac. - U prvom krugu Rolla je prikupila 3,1 milijun maraka investicija. U drugom krugu ostvarena su ukupno 12,2 milijuna maraka investicije u seed krugu financiranja. Ovo je najveća investicija za startup iz fitness-tehnološke sfere u središnjoj i istočnoj Europi - ističu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije