Jučer odgođeno suđenje Turkoviću

Turkovića doveli sudski policajci naoružani dugim cijevima

TURKOVIĆ
17.02.2016.
u 17:38

U Općinskom sudu u Sarajevu jučer je odgođeno suđenje Zijadu Turkoviću, vođi zločinačke organizacije koji je pravomoćno osuđen na 40 godina robije, a koji se tereti još za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu A. R. iz Sarajeva.

Turković, koji je jučer, uz jake mjere osiguranja sudskih policajaca s fantomkama na glavama i naoružanih dugim cijevima, doveden iz Kaznenopopravnog zavoda u Zenici, gdje robija, nije izabrao odvjetnika. On je, naime, na prošlom ročištu odustao od ranijeg branitelja Fahrije Karkina zbog, kako je rekao, sukoba interesa. Tako je sudija Slobodan Nastić dodijelio jučer Turkoviću Vahidina Kadića, odvjetnika po službenoj dužnosti.

Turković se nije složio s tim te je odbio potpisati zapisnik. On je, između ostalog, kazao da želi da mu se sudi u uredu koji ima video i tonsko snimanje te da mu se snimci šalju u zatvor. Sudac Nastić je podvukao da zakon to nužno ne nalaže, prenosi Dnevni avaz.

Iduće ročište zakazano je za 8. ožujak.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?