Dječak brine o imanju zajedno sa majkom nakon smrti oca

04.05.2024.
u 19:44

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirao je balirku četrnaestogodišnjem Milošu Jeličiću i tako mu ispunio želju da lakše brine o domaćinstvu i pomaže majci.

Četrnaestogodišnjak je kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo na sebe nakon što mu je otac preminuo prije šest godina, navodi Srna.

Kako je ranije rekao, njegova životna želja je da posjeduje balirku kako bi olakšao poslove u poljoprivredi u ovom kraju.

On je ranije za "Glas Srpske" ispričao da ga je poljoprivrednim poslovima naučio otac, a onda i tetak, sa kojim sada obrađuje velike površine.

Četrnaestogodišnji Miloš ispričao je šta sve stigne uraditi i i opisao kako izgleda njegov prosječan dan. Kako je rekao, ništa mu nije teško. Odmalena je, ističe, prihvatio sve obveze koje donosi život na selu pa se ne libi nikakvog posla. Za razliku od njegovih vršnjaka, koji vrijeme provode na društvenim mrežama, ovaj dječak od svoje šeste godine bavi se povrtarstvom, stočarstvom i ratarstvom, za koje kaže da mu je omiljeno.

- Majci pomažem koliko mogu i u pravljenju sira i kajmaka. Što proizvedemo to i prodamo, tako zarađujemo. Život na selu nije težak kao što mnogi pričaju - nastavlja Miloš, koji ima dvije starije sestre.

Miloševa majka Snježana kaže da ima troje djece, ali ističe da joj je Miloš desna ruka, koji je od malih nogu učio da sve radi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije