KOD PLAVOG KRIŽA

Talijanski hodočasnik snimio čudesnu fotografiju u Međugorju

26.05.2021.
u 10:04

Zadivljujuća fotografija hodočasnika je mjesto poznato kao Plavi križ u Međugorju, a nastala je u subotu 22. svibnja

Mjesec dana uoči 40. godišnjice Gospina ukazanja u Međugorju, koja će biti obilježena 25. lipnja, talijanska Facebook stranica “A Medjugorje la Madonna ti chiama, ascoltala” objavila je čudesnu fotografiju koju je jedan hodočasnik snimio na mjestu gdje se nalazi Plavi križ.

Uz Plavi križ na fotografiji se vidi kip Blažene Djevice Marije koji se inače tu nalazi, a pokraj njega vidljiv je lik koji nalikuje na Isusa.

Ista je stranica, koja inače redovito objavljuje tekstove i fotografije o tome hercegovačkom mjestu mira i molitve i ima više od 120 tisuća pratitelja, objavila kako je fotografija nastala 22. svibnja. Uistinu zadivljujuća snimka nastala zahvaljujući jednome od hodočasnika na Facebook stranici “A Medjugorje la Madonna ti chiama, ascoltala” za kratko je vrijeme prikupila gotovo 2000 lajkova, a objava je podijeljena gotovo 400 puta.

Ispod fotografije su i stotine komentara. Većina osoba koje su ostavile svoj komentar smatra kako silueta nalikuje na Isusa, dok drugi ističu kako njima sliči anđelu.

“Samo oni koji su bili na ovom divnom svetom mjestu znaju osjećaje koje dobivate. Amen”, “Djevica Marija zove nas na svim mjestima, na nama je da joj se odazovemo na poziv”, “Neka se ova loša situacija završi kako bi hodočasnici diljem svijeta mogli ponovno doći u ovaj raj na zemlji”, “Samo u Međugorju ova se čuda mogu dogoditi, to je sveto mjesto”, samo su neki od brojnih komentara vezanih uz ovu objavu. Podsjetimo, otkako je 25. lipnja 1981. šestero vidjelaca posvjedočilo da je na Podbrdu vidjelo Djevicu Mariju, u međugorsku su se župu slijevali deseci milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta. Unatoč tome što su u ovom mjestu mira i molitve u protekloj, pandemijskoj godini izostali dolasci stranih hodočasnika, poboljšanjem epidemiološke slike hodočašća u većem broju ipak se očekuju za 40. obljetnicu. U međugorskoj se župi nedavno molilo i za prestanak pandemije. Naime, Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije uključilo je Međugorje ovoga svibnja u “molitveni maraton“ krunice koja se molila u 30 svetišta i mjesta molitve diljem svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije