naugodno!

Što je 'trokut vagine' i kako spriječiti ovu čestu pojavu kod fizičkog napora?

11.05.2017.
u 07:30

Loša vijest je da često izgleda kao da ste se upiškili...

Mnoge žene će se kod pojačanih fizičkih aktivnosti početi znojiti iznad spolnih organa što će, što zbog znoja, a što zbog donjeg rublja, stvori tipičan 'trokut' - dio tijela koji se oznojio. 

Ako se zbog ovog osjećate nelagodno - loša vijest je da često izgleda kao da ste se upiškili - dobra vijest je kako rješenje postoji. Evo nekoliko savjeta.

Napomena: Nikako nemojte ovaj problem uzeti olako jer ovakva vrsta izlučivanja znoja sadržava jake mirise, iako na ovaj način tijelo štiti rodnicu od upala.

1. Čista oprema

Čisto donje rublje i čiste tajice tj. odjeća u kojoj treniramo spašava život. Tijekom vježbe, preporuča se da u istoj odjeći ostanete najviše dva sata, a nakon fizičke aktivnosti obavezno se otuširajte.

2. Investirajte u dobro, pamučno donje rublje 

Mnoge, osobito sportske marke, imaju liniju odjeće specijaliziranu za borbu sa znojem.  Vrlo je važno  uložiti u kvalitetno, pamučno donje rublje koje će dopustiti koži da 'diše' i tako spriječiti pojavu neugodnih mirisa.

3. I za kraj: kratka frizurica

Ako redovito vježbate, preporučuje se brazilska depilacija jer će temperatura kože na tom području biti hladnija, a time i manje znojna. 
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?