prognoza

Stiže promjena vremena, oko 19. siječnja temperature će dosezati 15 °C

vrijeme
12.01.2024.
u 18:55

Od 17. siječnja slijedi jače zatopljenje i oko 19. siječnja bi se maksimumi mogli kretati oko +15 °C te bi se snijeg brzo otopio i na višim planinama.

Marko Čubrilo, poznati meteorolog iz Srbije, čije se prognoze cijene u regiji, pa i BiH, naveo je da će do kraja ovog tjedna dominirati polje anticiklone koje će uvjetovati uglavnom suho, ali hladno vrijeme. Posebno će biti hladno tijekom noći.

- Minimumi će se uglavnom kretati od -12 do -5, lokalno i oko -15 °C, a maksimumi uglavnom od -3 do +2, osim u mjestima gdje se magla i niski oblaci zadrže, gdje bi bilo vrlo hladno uz maksimum oko -5 °C.

U subotu i nedjelju ponovno će biti jakih jutarnjih mrazova uz temperaturu od -12 do -6, lokalno u planinskim kotlinama i oko -16 °C. Subota će biti vrlo hladna uz maksimum od -6 do 0 °C, ali u nedjelju će mraz popustiti i maksimumi bi se trebali kretati od -1 do +5 °C.

- Početkom sljedećeg tjedna slijedi promjena sinoptike koja okončava ovaj hladan val. S prodorom veće količine hladnog zraka nad Atlantik slijedi serija snažnih ciklogeneza nad ovim akvatorijem. Oko 16. siječnja uslijedit će polazno pogoršanje koje će ponegdje donijeti malo kiše ili snijega, ali uz daljnji postupan porast temperature te će se snijeg u nizinama brzo otopiti - naveo je.

Od 17. siječnja slijedi jače zatopljenje i oko 19. siječnja bi se maksimumi mogli kretati oko +15 °C te bi se snijeg brzo otopio i na višim planinama.

- Poslije 20. siječnja vjerojatno slijedi razdoblje relativno toplog vremena uz čestu pojavu kiše, dok u ovom trenutku prvi signali za moguće zahladnjenje postoje tek oko 24. siječnja - naveo je i dodao da svi koji vole zimu i snijeg imaju još 6-7 dana da ih iskoriste jer počinje osjetno toplije razdoblje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije