NOVČANE POTPORE

Stiže novi paket pomoći za umirovljenike iz Hrvatske, Plenković otkrio detalje: 'Obuhvaćeno je 800 tisuća ljudi'

umirovljenici
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
05.03.2024.
u 20:37

"Sukladno razini mirovine, potpore su 160, 120, 80, 60 i 50 eura", kažao je Plenković

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a, gdje je govorio o skorim parlamentarnim izborima, ali i o drugim političkim temama. Najavio je pritom i donošenje novog paketa mjera pomoći kada se radi o energetici i umirovljenicima.

"Vlada će idućeg tjedna na sjednici Vlade donijeti novi paket mjera, to je za naše građane posebno važno. To znači da građani mogu biti mirni, cijene struje i plina će ostati iste. Vlada će subvencionirati i naftne derivate. Izaći ćemo s posebnim paketom, jednakim onakvim kakav je bio uoči Božića za naše umirovljenike", kazao je.

Najavio je i paket za umirovljenike. "Paket za umirovljenike će uključivati potpore za one koji imaju mirovine do 830, 840 eura. Obuhvaćeno je 800 tisuća ljudi. Sukladno razini mirovine, potpore su 160, 120, 80, 60 i 50 eura", dodao je.

Podsjetimo, gostujući u Dnevniku, hrvatski premijer se osvrnuo i na nadolazeće parlamentarne izbore, a komentirao je i današnje okupljanje lijevoga bloka. "Razlika između nas i njih je što se sustavno pripremamo za naš treći mandat. Mi smo, kad smo izašli s odlukom - upoznali parlamentarnu većinu i imali jasan smjer aktivnosti. Izašli smo spremni s nositeljima lista od prve do 11. izborne jedinice. Nasuprot nas imamo neke kobasičaste koalicije, sklopljene s konca i konopca. Kada su čuli naše nositelje liste, brzo su se našli i rekli: 'Eto, sada nas je 10.' Zadnji put ih je bio 11, a rezultat je bio, košarkaškim rječnikom, 25 razlike za nas. Idemo s postignućima, vizijom Hrvatske, činjenicama i istinom. Oni će ići s narativom koji se može kvalificirati fabriciranjem kriza", rekao je.

Odbacio je i ideju da će HDZ surađivati s Domovinskim pokretom i Mostom.

"Ma kakvi, jedni i drugi su se pokazali... Most potpuno nepouzdan, s njima nitko neće, a mi s njima nećemo nikada. Domovinski pokret je na vlast doveo Milanovića. Svaki glas za Domovinski pokret je glas za ljevicu", kazao je Plenković, nakon čega je birače desnog spektra pozvao da glasaju za HDZ.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?