Akademska zajednica

Smrću Lovrenovića gubi znanost, ali i cijela BiH

Dubravko Lovrenović
17.01.2017.
u 13:49

Povjesničar Tomislav Išek smrt bh. akademika Dubravka Lovrenovića ocjenjuje kao veliki gubitak za povjesnu znanost, akademsku zajednicu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

- Ovo je veliki gubitak. U ovim teškim vremenima Dubravko je bio jedan od izuzetno prisutnih i aktivnih društvenih radnika i profesora - kazao je Išek novinarima danas u Sarajevu, javlja Fena. 

Naglasio je da je izgubljen čovjek koji je radio za BiH i koji je mlađim ljudima davao nadu.

Profesor Esad Bajtal je istaknuo da je Lovrenović u turbulentnim vremenima za BiH bio probosanski pošteno orijentiran čineći sve što je mogao da doprinese znanosti kojom se bavio.

- Ostat će nam u sjećanju kao profesionalna i ljudska gromada - naglasio je Bajtal.

Profesor Mirko Pejanović naveo je da se s bolom prima informacija jer je umro mlađi čovjek, znanstveni stvaratelj, akademik, koji je postigao značajne rezultate u oblasti povijesnih znanosti. 

- Ovo je veliki gubitak za akademsku zajednicu, za BiH, Akademiju znanosti i umjetnosti, Filozofski fakultet - istaknuo je Pejanović.

Sociolog Slavo Kukić je poručio da svaka država zaslužuje da ima čovjeka i znanstvenika kakav je bio Dubravko Lovrenović.

Istaknuti bh. akademik Dubravko Lovrenović preminuo je jutros u Sarajevu, nakon duge i teške bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?