Meteorolozi objavili

Slijedi "temperaturni rolerkoster", kiša, snijeg, jugo, ponegdje i 20 °C

vrijeme
16.01.2024.
u 18:49

U četvrtak bi temperatura zraka lokalno u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne mogla dosezati i do 20 stupnjeva

Meteorolozi BH Metea na svojoj su Facebook stranici objavili prognozu za sljedeće dane, najavivši da nam slijedi pravi "temperaturni rolerkoster". Naime, u noći na utorak stigla je hladna fronta uz malo snijega, a zatim slijedi južina uz pojačan jugo i lokalne oborine u srijedu i četvrtak.

U četvrtak je lokalno moguće i do 20 °C, a onda u noći na petak sve je izglednije da će biti nova hladna fronta uz snijeg. U noći na utorak prodorom hladne fronte sa sjevera prolazno će biti susnježice i snijega u većem dijelu zemlje, bez snijega u Hercegovini. Bit će bez nekog značajnijeg stvaranja ili povećanja snježnog pokrivača i to će uglavnom biti jedan do tri cm. Najviše snijega očekuje se u središnjoj i istočnoj Bosni, na nadmorskim visinama iznad 400 metara, gdje se očekuje oko pet cm novog snijega.

Nakon prolazne hladne fronte u noći na utorak, od jutarnjih sati slijedi postupno razvedravanje. Tako će u utorak tijekom dana biti uglavnom sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura danas će biti -3 do 1, na jugu do 5 °C. Dnevna temperatura od 3 do 7, na jugu lokalno do 12 °C. Vjetar će biti slab, promjenjivog smjera, u jutarnjim i prijepodnevnim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do na udare jaka bura. U srijedu se očekuje postupno jačanje južine uz naoblačenje najprije u Hercegovini i zapadnim dijelovima Bosne uz koje će većinom biti kiše i pljuskova.

Više oborina očekuje se u večernjim satima i u noći na četvrtak. Do porasta oblačnosti će u poslijepodnevnim satima sutra dolaziti postupno i u ostatku zemlje donoseći lokalno kišu. Jutarnja temperatura sutra će biti od -4 do 5, na jugu do 7 °C. Dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu, sjeveru i zapadu zemlje lokalno do 13 °C.

U četvrtak će, prema trenutačnim prognozama, diljem zemlje biti umjerenog do na udare jakog juga uz toplo vrijeme. Temperatura bi lokalno u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne mogla dosezati i 20 °C. Obilnije oborine očekuju se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne uz kišu i pljuskove. Ipak, u noći na petak moguća je još jedna hladna fronta uz osjetan pad temperature i prolazan snijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije