Akcija "Lift"

SIPA u Sarajevu, Mostaru i Bugojnu uhitila šest osoba

sipa
21.12.2015.
u 17:58

Uhićene su osobe inicijala H.H. (1983), M.S. (1961), M.Š. (1959), M.P. (1978), N.P. (1957) i M.M. (1978), zbog sumnje da su počinili organizirani kriminal

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, u operativnoj akciji „Lift“, na području Sarajeva, Mostara i Bugojna uhitili šest osoba i izvršili pretrese objekata na šest lokacija.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbi Suda BiH, a u suradnji s policijskim službenicima, MUP-a Hercegovačko-Neretvanske županije i Sarajevske županije. Poseban vid pružanja pomoći, pružila je Federalna uprava civilne zaštite.

Današnja akcija rezultat je višemjesečne istrage koju su policijski službenici SIPA-e proveli pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Uhićene su osobe inicijala H.H. (1983), M.S. (1961), M.Š. (1959), M.P. (1978), N.P. (1957) i M.M. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Organizirani kriminal“, u vezi s krivičnim djelom „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“ KZ BiH.

Ove osobe sumnjiče se da su zajedno s drugim njima poznatim osobama bili članovi organizirane kriminalne grupe, koja je tijekom 2015. godine organizirano djelovala radi nabavke, prebacivanja i preprodaje oružja na području Bosne i Hercegovine, SR Njemačke i Republike Srbije, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Izvršenim pretresima pronađena je veća količina oružja, municije, eskploziva i eksplozivnih naprava, koji su privremeno oduzeti i služit će kao dokaz u daljnjem postupku protiv navedenih osoba.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz Izvješće o počinjenom krivičnom djelu i počiniteljima biti predate na daljnje postupanje Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz SIPA-e. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije