Bijeljina, Banja Luka i Doboja

SIPA pretresa prostorije Pavlović banke, traže se informacije o Dodikovom kreditu

sipa
05.01.2016.
u 13:04

Pretresaju se prostorije Pavlović International banke u Bijeljini i njenim filijalama u Banja Luci i Doboju i na još dvije lokacije na području Bijeljine

Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu protiv "Pavlović International Banke" iz Bijeljine koja se dovodi u vezu s dodjelom sumnjivog kredita sadašnjem predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Iz Tužiteljstva BiH je objavljeno kako su po nalogu njegova Odjela za organizirani i gospodarski kriminal i korupciju tijekom dana pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ušli u središnjicu Pavlović banke gdje pretražuju i oduzimaju dokumentaciju. Prestresi se vrše u Bijeljii, Banjoj Luci i Doboju. 

"Pretrage se provode u okviru istrage Tužiteljstva BiH u svezi s kaznenim djelima financijskog kriminala", stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH nije izravno spomenulo kredit Milorada Dodika, međutim u studenom 2015. SDS koja je u oporbi u Republici Srpskoj podnijela je kaznenu prijavu protiv aktualnog entitetskog predsjednika povezujući je baš s Pavlović bankom, prenose agencije.

Kako je priopćeno je iz SIPA-e, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu započeli su jutros realizaciju naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH koje se odnose na pretrese objekata na pet lokacija na području Bijeljine, Banje Luke i Doboja. 

Pretresi se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz za izvršenje krivičnog djela iz člana 209. stav (3) KZ BiH „Pranje novca“. 

Pretresaju se prostorije Pavlović International banke u Bijeljini i njenim filijalama u Banja Luci i Doboju i na još dvije lokacije na području Bijeljine. 

Po realizaciji predmetnih naredbi, SIPA će Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH dostaviti odgovarajuće izvještaje o poduzetim aktivnostima, priopćeno je iz SIPA-e. 

Direktorica Pavlović banke u Bijeljini Ružica Janković izjavila je Srni da su policijski inspektori SIPA-e danas ponovno u sjedištu banke tražili informacije u vezi s istragom o kreditu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Predmet njihovog posjeta isti je kao i prošli put, s tim da su ovaj put tražili nešto više dodatnih informacija i Banka je na raspolaganju da im to omogući", rekla je Jankovićeva. 

Prema njenim riječima, zaposleni u Banci koji su zaduženi za pojedine sektore bili su u kontaktu s istražiteljima i njihova suradnja je bila obostrano korektna. 

"Njima je već dostavljena dokumentacija koju su tražili, sasvim korektno i profesionalno su odradili svoj posao i mi smo na isti način udovoljili zahtjevima", istaknula je Jankovićeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?