Tužilaštvo BiH

Senad Koštac uhićen u Turskoj pri pokušaju odlaska u Siriju

uhićen
Nezavisne.com
11.01.2016.
u 09:58

U zajedničkoj suradnji Tužiteljstva BiH i partnerskih institucija u Turskoj i Crnoj Gori, na području Turske uhićenje  državljanin BiH u pokušaju da ode u Siriju i pridruži se strukturama tzv. ISIL-a. 

Tužitelj iz Odjela za terorizam Tužiteljstva BiH, nakon provedbe osumnjičenog, izvršio je saslušanje osumnjičenog te će naknadno donijeti odluku o daljim aktivnostima. 

Pri pokušaju odlaska u Siriju, na području Republike Turske, uhićen je Senad Koštac, rođen 20.11.1993. godine iz Velike Kladuše. 

Navedeni je uhićen nakon što je osmislio plan i prikupio sredstva te se zaputio u pravcu Sirije, kako bi se prikuljučio strukturama tzv. ISIL-a, koji je od strane UN-a proglašene terorističkom organizacijom. 

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni je iz BiH otputovao u Podgoricu, te nakon toga avionom u pravcu Turske, gdje je uhićen. 

U koordiniranoj akciji Tužiteljstva BiH i partnerskih institucija, osumnjičeni je vraćen iz Turske u Crnu Goru, te je na graničnom prijelazu sa BiH, predat policijskim službenicima BiH i priveden u Tužiteljstvo BiH, gdje je ispitan. 

Navedeni osumnjičeni je pod istragom da je počinio kazneno djelo-protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz članka 162b Kaznenog zakona BiH.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma i aktivnosti koje imaju veze s terorizmom, priopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije