Održali hitan sastanak

Savez za promjene traži ostavku Dodika i prijevremene izbore

prijevremene izbore
26.10.2015.
u 13:43

Savez za promjene pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podnese ostavku i raspiše prijevremene predsjedničke i parlamentarne izbore.

Lideri Saveza za promjene Mladen Bosić, Mladen Ivanić, Dragan Čavić, Adam Šukalo i Milanko Mihajilica održali su danas u Banjoj Luci hitan sastanak, na kojem su dogovorili daljnji tijek borbe protiv, kako su rekli, režimskih odluka aktualne vlasti u RS. 

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da će Savez za promjene u sljedećem razdoblju biti osnažen i da će biti formirano novo tijelo s jasnim zaduženjima. On je istaknuo da će javnost uskoro imati priliku da vidi novi dokument oko kojeg se treba okupiti oporba u RS.

- Ovo je prijeloman trenutak za budućnost RS. Postoji rješenje ove krize i ono je u rukama Milorada Dodika. Pozivamo Dodika da podnese ostavku i raspiše prijevremene izbore. Također, tražimo i izmjene izbornog zakona koje će onemogućiti političku korupciju. Ukoliko nastavimo ovim putem, to je siguran put bez povratka, rekao je Bosić.

Lider PDP-a i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić dodao je da se RS nalazi u ozbiljnoj krizi te kako se Savez za promjene ne boji prijevremenih izbora, ali da se oni moraju raspisati i za predsjednika RS i za parlament.

-  Ostavit ćemo rok Vladi RS i NSRS da se vrati u ustavno djelovanje. Ako to ne urade, onda ne isključujemo i izvanparlamentarnu borbu. Nećemo prihvatiti izvaninstitucionalno ponašanje vlasti, rekao je Ivanić.

Prvi čovjek radikala Milanko Mihajilica dodao je da će zastupnici oporbe i dalje napuštati salu Narodne skupštine RS svaki put kada u njoj bude govorila premijerka RS Željka Cvijanović. 

Lideri oporbenih stranaka na današnjem su sastanku dogovorili, između ostalog, i da zajedno nastupaju na sljedećim lokalnim izborima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije