Održana sjednica

Raspisana Izborna Skupština Saveza općina i gradova FBiH

10.09.2021.
u 15:29

Održana je Šesta online sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.
Predsjedništvo je na ovoj sjednici donijelo odluku o sazivanju Izborne Skupštine Saveza u skladu s kojom će se Izborna Skupština održati 29.09.2021. godine u Neumu uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Članovi Predsjedništva su prihvatili izvještaj se sjednice Komisije za ekonomski razvoj općina i gradova i finansije gdje je Komisija podržala inicijativu Općine Tešanj za izmjenu člana 12. stav 4. i člana 24. stav 2. Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, a u vezi
definisanja indeksa razvijenosti.

Na sjednici su takođe razmatrani i drugi zakonski propisi koji imaju uticaj na jedinice lokalne samouprave kao što su Prijedlog Zakona o građevinskom zemljištu FBiH, te inicijativa za dopunu Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata.

Predsjedništvo Saveza je donijelo odluku da se prema nadležnim tijelima urgira za provedbu ranijeg zaključka Predsjedništva Saveza kojim je podržan Nacrt Zakona o građevinskom zemljištu uz dodavanje jednog člana u cilju rješavanja statusa građevinskog zemljišta na kojem su neosnovano i nezakonito upisana javna poduzeća za održavanje šuma i šumskog zemljišta u državnom vlasništvu.

Podržana je i inicijativa za dopunu Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata koju su Predsjedništvu Saveza na očitovanje dostavili Petar Galić i Ante Baković, zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije