Drljača:

Preostaje da zaključimo još devet kolektivnih ugovora

08.06.2017.
u 19:08

Dopremijer Federacije BiH i ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača na današnjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za terotoriju FBiH dao je presjek aktivnosti u vezi s kolektivnim ugovorima.

- Pregovori oko kolektivnih ugovora traju već duži vremensko razdoblje, te su zaključeni kolektivni ugovori za područje i djelatnosti državne službe, sudske vlasti i javnih ustanova FBiH, zatim granski kolektivni ugovori o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva, šumarstva, kao i za područje elektroprivredne djelatnosti FBiH, željeznice, poštanskog prometa, zdravstva - kazao je Drljača.

Dodaje da je zaključen i okvirni kolektivni ugovori o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti komunalne privrede za teritoriju FBiH, kolektivni ugovor za djelatnost prozvodnje i prerade metala, drvne i papirne industrije, te u oblasti prometa.

- U dobrom dijelu je urađen jedan kvalitetan posao, ali u idućem razdoblju treba okončati još devet kolektivnih ugovora - kazao je Drljača.

Preostali kolektivni ugovori tiču se telekomunikacija, srednjeg obrazovanja, doktora medicine i stomatologije, policijskih službenika, kemije i nemetala, tekstila, obuće, kože i gume, nafte i petrohemije, te oblasti financija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije