Zdravstvo

Predsjednik Zdravstvenog vijeća Širokog Brijega Josip Zelenika

10.12.2015.
u 07:00

Na konstituirajućoj sjednici Zdravstvenog vijeća Širokoga Brijega jednoglasno je za predsjednika izabran Josip Zelenika.

- Ovo je velika čast i obveza za mene. Kao predstavnik mladih, zajedno s kolegama, pokušat ću biti spona između pacijenata s jedne strane i javnih institucija i zdravstvenih ustanova s druge strane, rekao je, između ostaloga, predsjednik Josip Zelenika zahvaljujući na povjerenju koje je dobio od ostalih članova Zdravstvenog vijeća. Zdravstveno vijeće se osniva u cilju ostvarivanja i unapređenja prava pacijenata. Vijeće, između ostalog, predlaže i evaluira provođenje zdravstvene zaštite na području jedinice lokalne samouprave, prati povrede pojedinačnih prava pacijenata, organizira obrazovne seminare za građane o poznavanju prava pacijenata i postojeće legislative, predlaže poduzimanje mjera za zaštitu i unapređenje prava pacijenata, obavještava javnost o povredama prava pacijenata, te obavlja druge poslove temeljem Zakona o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata. Članovi Zdravstvenog vijeća grada Širokog Brijega su Katarina Primorac i Ružica Soldo, predstavnice pacijenata, Monika Buhač-Glavaš, predstavnica jedinice lokalne samouprave (Grad Široki Brijeg), Vjekoslav Pavković i Zora Mikulić, predstavnici udruga, Anka Šaravanja, predstavnica zdravstvenog sindikata, Karmela Skoko, predstavnica Crvenog križa, i Josip Zelenika, predstavnik mladih i predsjednik.

Ovo je prvo Zdravstveno vijeće osnovano u Zapadnohercegovačkoj županiji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije