SVE ĆE DOBITI SUDSKI EPILOG

Zamjenik ministra obrane BiH pušten na slobodu, najavio tužbu protiv Cvijanović

uhićen
26.02.2016.
u 11:01

Iz policije u Doboju danas je potvrđeno kako su uhićeni zamjenik ministra obrane Boris Jerinić i Stanko Jerinić pušteni na slobodu u 11.50 sati.

U priopćenju iz Centra javne sigurnosti Doboj se precizira kako su policijski službenici Policijske postaje Stanari, tijekom pružanja asistencije radnicima Uprave za geodetske i pravne poslove Republike Srpske, Područna jedinica Doboj, na nepotpunoj eksproprijaciji određenih zemljišnih parcela u mjestu Raškovci, kod Stanara, oko 10 sati uhitili Borisa i Stanka Jerinića.

Kako se navodi, uhićeni su zbog ometanja i sprečavanja državnih tijela u vršenju javnih dužnosti. 

- Navedene osobe su pružile pasivni otpor na način kako su stali ispred radnog stroja kako bi spriječili pristup na jednu od parcela. Nakon što su se oglušili o naredbu policijskih službenika da prestanu s daljim narušavanjem javnog reda i mira, isti su uhićeni - kaže se u priopćenju, u kojem su navedeni inicijali uhićenih.

Jerinićima su izdati prekršajni nalozi za učinjene prekršaje iz člana 24. Zakona o javnom redu i mir, nakon čega su u 11.50 sati pušteni na slobodu.

Boris Jerinić je uhićen pri pokušaju da spriječi mehanizaciju EFT Rudnika i Termoelektrane "Stanari" da uđu u njegov posjed.

Jerinić je u razgovoru za BN televiziju rekao kako je branio svoju zemlju.

-I dalje tvrdim kako je ovo protupravno i protuustavno i mogu sad već da najavim tužbe protiv MUP-a Republike Srpske, Geodetske uprave i predsjednice Vlade Srpske Željke Cvijanović - kazao je Jerinić.

Nakon uhićenja Jerinića, ispred policijske postaje u Doboju su se okupili aktivisti SDS-a da bi podržali Jerinića i digli glas protiv njegovog uhićenja. 

Boris Jerinić je predsjednik SDS-a u Doboju, u dva mandata je bio zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a trenutno obavlja dužnost zamjenika ministrice obrane BiH Marine Pendeš za upravljanje resursima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?