upozorenje bihamk-a

Poledica i snijeg stvaraju probleme u prometu širom BiH

auto poledica
20.01.2024.
u 13:17

Zbog obilnih snježnih padalina, kao i ugaženog snijega i poledice, na brojnim cestama u BiH prometuje se usporeno, a iz BiHAMK-a pozivaju vozače na oprez i obvezno posjedovanje zimske opreme.

"Na pojedinim dionicama u višim predjelima upozoravamo na ugažen snijeg i poledicu, a izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Koprivnica-Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča-GP Hum, Han Pijesak-Vlasenica, Trebinje-GP Klobuk i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i šire područje Romanije. Na ovim dionicama za teretna vozila obvezno je korištenje lanaca. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na cestu, pa je i vidljivost mjestimično smanjena", priopćeno je iz BiHAMK-a.

Upozorili su i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

"U tijeku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova promet se naizmjenično, jednom trakom. Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta", navode iz BiHAMK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije